Vesti/Najnovije
02.06.2022.

CD Projekt Red tvrdi da se Cyberpunk 2077 sve više prodaje

I gejmeri opraštaju...

Prošlo je godinu i po dana otkako je Cyberpunk 2077 prvi put stigao na police i digitalnu online prodaju. Isto toliko već ne prestaje popularnost koju su mnogi stekli hejtovanjem igrice. Pojedini, pa čak i kod nas, su stekli zavidne brojke materijalom koji je pljuvao i šta je trebalo i šta nije trebalo. I dok su se ljudi u CDPR trudili da greške isprave, hejteri su se trudili da svaki napor unazade. Zbog toga se mnogi i dalje sa gorčinom sećaju decembra 2020. i svega onoga što se posle toga dešavalo.

Zajedno sa No Man's Sky, naučnofantastičnim RPG otvorenog sveta, CD Projekt Red-a je propao kao jedna od najpogubnijih lansiranja video igara u novijoj istoriji. Istina je da je programer od tada uspeo da zakrpi mnoge probleme koji su ga mučili po objavljivanju, ali neki su i dalje tu.

Međutim, čini se da to nije previše uticalo na nedavno objavljene brojke prodaje. Prema izveštaju Gamesindustry.biz, prodaja Cyberpunk 2077 je porasla, sa prihodima od oko 9% u odnosu na prethodnu godinu, a brojke pokazuju da je CDPR zaradio 50,4 miliona dolara. Rezultati predstavljaju prva tri meseca ove godine, koji se završavaju 31. marta, i čini se da bi ovo povećanje prodaje moglo da se svodi na verzije igre trenutne generacije koje su lansirane ranije ove godine.

Izvršni direktor CD Projekt Red, Adam Kiciński rekao je da je objavljivanje Cyberpunk 2077 na PS5 i Xbox imalo pozitivan uticaj na cifre prodaje. Tokom prezentacije za investitore, otkriveno je da je, pre lansiranja aktuelnih verzija konzole, PC verzija igre činila većinu prodaje. Kada su portovi za PS5 i Xbox serije pušteni 15. februara, prodaja se više nego udvostručila. 

Iako se čini da je prodaja računara ostala na istom nivou, PlayStation je definitivno prodajom premašio Xbox.

A šta ćemo sada? Šta nam donosi budućnost? Što se tiče budućnosti igre, CD Projekt Red trenutno radi na Cyberpunk 2077 DLC. Čini se da je nedavni leak otkrio celu priču ekspanzije, a studio je rekao da posvećuje najveći deo rada razvojnog tima novom sadržaju. Povrh toga, bilo je i diskusija o sledećoj igrici Witcher, koja se gradi u Unreal Engine 5, kao i vesti da će The Witcher 3 doći na sisteme trenutne generacije negde ove godine. Sa osam godina u razvoju i tro[kom od otprilike 174 miliona dolara, Cyberpunk 2077 je jedna od najskupljih igara ikada napravljenih, čak skuplja i od Grand Theft Auto 5 i Destiny. To samo čini katastrofalni D1 krajem 2020. mnogo tragičnijim.

Dosta je onih koji misle i da je krizni marketing kompanije loše uradio posao i da bi neke stvari mogle biti bolje da im je stav bio drugačiji. Međutim, studio nastavlja da pravi izmene kako bi poboljšao originalnu iteraciju igre, i izgleda kao da se sve pomera na bolje, na osnovu ovih nedavnih podataka o prodaji.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS44852
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smeštena u Night City, megalopolis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO566
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smeštena u Night City, megalopolis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD

Slični članci

07.
Dec.
2020.
Vesti/Najnovije
Sigurni smo da većina vas zna sve o ovoj igri. O bandama, glavnim likovima ili ulogama koje vi kao igrač možete odabrati. Ipak, za sve koji tek razmi&sc...
28.
Oct.
2020.
Ova mama je gejmer
Juče su društvene mreže opet bile pretrpane "žutim" objavama o odlaganju Cyberpunk 2077 a meni je nekako to bilo manje iznenađenje od slika ...
24.
Aug.
2020.
Vesti/Najnovije
Momci iz CDPR su na Twitter nalogu, i to u formi odgovora na pitanje fana, objavili još informacija o ovoj igri koju svi željno očekujemo.