Vesti/Najnovije
25.03.2023.

Microsoft je imenovao najveće izdavače

Borba Titana i ko je tu pešadija

Microsoft je krenuo da objavljuje razne indormacije iz sveta video igara od čega su neke jako interesantne.

Oni su nedavno podelili tabelu koja prikazuje distribuciju svakog izdavača na PlayStation, Xbox i Nintendo platformama.

Ovi podaci nisu zasnovani na broju naslova koje je EA doneo na PlaiStation, već na broju prodatih igara.

Microsoft i dao neka pojašnjenja ovog dijagrama.

Zasnovan je na globalnim podacima o prodaji igara 2021. Zbog prirode besplatnih igara, one nisu bile uključene u tabelu i izveštaj. „PlayStation igrači kupuju igre od velikog broja izdavača da bi ih igrali na njihovoj konzoli. EA je najveći dobavljač igara za PlayStation, a slede Ubisoft i Take Two. Sam Sony je četvrti najveći izdavač igara na svetu i četvrti najveći dobavljač za PlayStation. Činjenica da je plava traka koja se proteže od Sonija do PlayStation-a toliko široka je pokazatelj do koje mere Sony drži svoje objavljene igre skoro u potpunosti isključivo za PlayStation. Sony ima 286 igara koje su ekskluzivne za PlayStation, uključujući neke od najuspešnijih i najpopularnijih naslova kao što su God of War, Spider-Man i Last of Us."

Dakle, to je mnogo informacija i brojki koje treba uzeti u obzir.

EA je bio najveći izdavač na PlayStation-u!

Pretpostavlja se da EA takođe dobija toliki udeo u PlayStation poslovanju. EA sportske igre, FIFA 21 i Madden NFL 2021, verovatno su bile u velikoj meri garancija da će dobiti veliki udeo u prodaji, kako u Americia, tako i van nje. Bitno je napomenuti i da je ovo bila godina kada je EA objavio Battlefield 2042, igru koja se borila protiv Activision-ovog Call of Duty Vanguard. Obe igre su zapravo loše primljene nakon lansiranja, ali DICE-u je trebalo toliko vremena da popravi probleme sa lansiranjem Battlefield 2042 da nisu smatrali da je u potpunosti popravljen sve do ove godine. T

Takođe je primetno da su Ubisoft i Take-Two bili usklađeni prema drugom i trećem slotu na PlayStation konzoli, respektivno. Prihod Take-Two od Grand Theft Auto Online možda ovde nije u potpunosti uzet u obzir, ali to je potencijalna prodaja Red Dead Redemption 2 i Grand Theft Auto V. Ovo je verovatno pokazatelj fokusa i zarade njihovih naslova.  Što se tiče Ubisofta, donedavno su oni zaista bili jedan od plodnijih izdavača trećih strana pa nije iznenađenje što su tako dobro prošli.  

Activision je izjavio: „Activision je tek peti najveći izdavač igara. Activision je, dakle, manji od brojnih drugih izdavača igara kao što su EA i Take Two i manji od sopstvenog izdavačkog posla kompanije Sony. Ima svetski udeo od % prihoda. Nintendo je dosledno drugi najveći izdavač. Poslednjih godina, Activision je bio ili trećeplasirani ili, 2020., četvrtoplasirani izdavač (iza Sony), a Take-Two i Ubisoft ih prate."

Što se tiče Nintenda, možda se ne čini tako, ali oni su iznenađujuće plodan izdavač. Zapamtite da Nintendo objavljuje samo konzolne igre u ovim podacima o prodaji na sopstvenim platformama, a trenutno je to samo jedna platforma, Nintendo Switch.  Ako ste se pitali, 2021. je imala dosta izdanja od Nintenda, uključujući nove verzije Pokemon Snap i Mario Golf, ponovna izdanja Super Mario 3D World i Skyward Sword, Miitopia, Metroid Dread, DC SuperHero Girls.  

U međuvremenu, Activision karakterizuje sebe kao one koji stoje iza EA i Nintenda, a možda je delimično namerna da izgledaju manji. Možemo razmišljati o Activision-u kao o ogromnom konglomeratu za establišovanje imena Blizzard, King i drugih kompanija sa kojima su se spojili. Međutim, EA je takođe veoma teško igrao tu igru spajanja i akvizicije. EA je ugasila neke od tih kompanija, ali većina njih je jednostavno potpuno apsorbovana u EA veću strukturu. Bez obzira na to, EA nastavlja da preuzima studije i druge kompanije. Njihove najnovije velike akvizicije su mobilni programer Glu Mobile, sim trkački studio Codemasters, GameFly i Titanfall programer Respawn Entertainment.

 

 

Izvor Gameranx

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50361
Nova igra u okviru Final Fantasy serijala označava mračni preokret za RPG franši...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50356
Ustani iz prašine i klizi po pesku bezvremenske zemlje, ispunjene drevnim opasno...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Ušteda 17%
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999,00 RSD
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50305
Beskrajna bitka između rajskih nebesa i pakla besni i dalje dok haos preti da...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50196
Dokaži se protiv najboljih igrača na svetu i pokaži svoj talenat u MyCAREER-u ili The W...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

11.
Jun.
2024.
Vesti/Najnovije
Ubisoft Forward 2024 je završen, obavijajući suštinski raspored Summer Game Fest-a 2024 za ovu godinu. Obeležili smo sve što je najavlje...
10.
Jun.
2024.
Vesti/Najnovije
Uzbudljiva Izložba u Los Anđelesu dočarava Suštinu Gejminga i Zabave
03.
Jun.
2024.
Vesti/Najnovije
Oduvek ste se pitali kako je biti vozač F1 bolida i kako je to zapravo lak posao kada gledate kako Max Verstappen savladava sve krivine na stazama, nova F1 2...