Vesti/Najnovije
11.08.2023.
Autor: Danica Manojlović

Apokalipsa na gejmerski način

Najbolje igre o propasti sveta

Spisak dobrih igara o apokaliptičnom svetu budućnosti je veoma dugačak. Budućnost je bila inspiracija mnogim igrama, i sigurno je da će i ostati. Ali, koje su to možda najbolje igre moje možete igrati ukoliko želite da ovoga leta iskusite budućnost, borbu, mašine i apokalipsu?

Cyperpunk 2077

Definitivno moja omiljena, jer ipak je moje ime tamo negde da credits listi.

Igrač preuzima ulogu “V” plaćenika u izmišljenom kalifornijskom gradu Night City dok se suočava sa posledicama pljačke koja je pošla po zlu koja rezultira eksperimentalnim kibernetičkim bio-čipom koji sadrži um legendarne rok-zvezde i teroriste po imenu Johnny Silverhand, kojeg glumi Kianu Reeves, a koji preti da će polako zameniti V-ijev um. Kako priča napreduje, V i Johnny moraju da rade zajedno kako bi pronašli način da se razdvoje i spasu V-jev život.

Horizon Zero Dawn

Jedna od mojih omiljenih igara. Prva koju sam promovisala u periodu dok sam radila za Playstation. Sećate se onih bilborda za igru na najprometnijim mestima u Beogradu? 

Akciona avantura iz trećeg lica u kojoj se borite sa ogromnim mašinama nalik životinjama dok otkrivate svetske tajne dok Vas priča sve više uvlači i oduševljava. Igra čak i bez odlične premise, pruža sjajnu borbu, zanimljivu priču usredsređenu na Aloy i njeno mesto u svetu, i ogroman svet za istraživanje. Verujte mi, nećete pogrešiti ako zaigrate ovu igru.

Telltale’s The Walking Dead

Na žalost, mnogo je predikcija opasnih virusa, mutacija i živih mrtvaca. Dosta je igatr sa ovom temom ali je činjenica da su mnoge nezaboravne avanturističke igre napravljene u okviru Telltale a još ih očekujemo, ali The Walking Dead ostaje njihovo najbolje delo. Kao i strip, fokusira se na ljudske sukobe i emocije, dok odbegli osuđenik Lee Everett preuzima odgovornost za izgubljenu Clementine. Zajedno se susreću sa raznim preživelima, a igrači se suočavaju sa različitim odlukama sa dugosežnim posledicama. Pored nastavaka koje vredi igrati, prva igra će uvek ostati remek-delo apakaliptičnog sveta koji će vas uvući u igru.

Deliver Us the Moon

Obožavam trilere i zbog toga je ova igra na listi.

Deliver Us The Moon je naučnofantastični triler smešten u apokaliptičnu blisku budućnost u kojoj su prirodni resursi Zemlje iscrpljeni. Preuzimate ulogu poslednjeg Zemljinog astronauta u misiji uradi ili umri sa ciljem da istražite šta se dogodilo i spasite čovečanstvo. Tokom ove avanture, vaš jedini pratilac je mali robot po imenu ASE. Zajedno ćete preći mesec, istražiti napuštene objekte, prikupiti tragove i na kraju otkriti tajne i skrivene planove onih koji su davno prošli! Impresivni vizuelni prikazi, rešavanje zagonetki i dosta uzbuđenja čine ga jednostavnom i lakom preporukom.

Stray

Kada sam odgledala prvi trejler, rekla sam da će igra biti hit. Nisu mi verovali, ali su priznali da sam bila u pravu.

Stray može izgledati kao usamljena mačka koja istražuje podzemni sajbergrad naseljen robotima sa slatkim osvetljenjem i atmosferom. Uglavnom jeste, ali postoji nijansirana priča o svrsi grada, o Sentinelima koji ga „štite“ i o tome šta je postalo od čovečanstva. Postoji čudan osećaj usamljenosti povezan sa svime. Tu je i neka nada, čak i ako ste većinu svog vremena provodili sa robotima.

Days Gone

Najava ove igre na E3 2017. godine je bila fenomenalna, u pozorištu sa scenom koja je imala platno sa trejlerom i gomile glumaca koji su oživljavali scene oko platna, sa sve naglavačke obešenim zombijima.

Neko bi rekao da Iako njegov narativ, svetski dizajn, borba i likovi nije bolji The Last of Us, barem je Bend Studio sa svojim open-world zombi naslovom bolji za PC port. Prelazak Deacon St John’s preko severozapada Pacifika može biti meditativno iskustvo kada lovite horde nakaza, servisirate svoj motocikl ili razgledate znamenitosti. Na Đakonove ispade je možda potrebno da se naviknete, ali to je ponekad deo šarma.Proverite da li će Vam se dopasti.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

S.T.A.L.K.E.R je zaista jedinstvena igra, uz dosta igara koje ne uspevaju da uhvate isti osećaj. Call of Pripyat je možda najbolja, jer se još jednom vraćate u zonu isključenja u Černobilju. Bavite se raznim frakcijama, nekima prijateljskim a drugima ne toliko, upoznajte različite likove i pratite sporedne zadatke, bori se protiv opasnih mutanata, i smišljate kako preživeti nasumične psihičke emisije tražeći sklonište. Uprkos tome koliko je zastarela, napeta atmosfera i čist osećaj iznenađenja u Call of Prypiat pokazuju sve ono što S.T.A.L.K.E.R čini tako nezaboravnim.

Sunset Overdrive

Grad preplavljen mutantima i Sunset Overdrive kao otvoreno igralište postapokaliptičkih mogućnosti. Izbor za one koji više vole svoju postapokaliptičnu zabavu sa antikonzumerizmom i zvezdanim pokretom? Smešten u Sunset City, preplavljen ogromnim hordama OD’d-a, igrač i njegovi saveznici moraju da prežive i potencijalno pobegnu. Zajedno sa nekoliko veština kretanja koje teku prirodno, bombastičnom borbom sa opsežnim prilagođavanjem i zabavnim aktivnostima, Sunset Overdrive je pravi izbor za igranje.

The Division 2

Tom Clancy’s The Division 2je onlajn akciona video igra uloga koju je razvio Massive Entertainment, a objavio Ubisoft. Nastavak igre Tom Clancy’s The Division (2016), smešten je u blisku budućnost washington DC, nakon genetski modifikovanog virusa poznatog kao “Green Poison” koji biva pušten, i prati agente Strateške domovinske divizije Strategic Homeland Division dok pokušavaju da obnove grad. Igra je objavljena 15. marta 2019. i dobila je pozitivne kritike, pri čemu su mnogi rekli da je poboljšanje u odnosu na prvi deo zbog svog okruženja, igre, vizuelnih prikaza, borbe i zvučnog zapis. Kao i njegov prethodnik, bio je komercijalni uspeh, prodat je u preko 10 miliona primeraka širom sveta uprkos tome što nije ispunio očekivanja pri lansiranju.

Wasteland 3

Wasteland 3 je video igra za igranje uloga koju je razvio inXile Entertainment, a objavio Deep Silver. To je nastavak Wasteland 2 iz 2014. Igra ima poteznu bornu i igrana iz izometrijske perspektive, igra ima sinhroni i asinhroni multiplayer. U igri, igrači treba da naprave različite izbore, koji imaju različite uticaje na svet igre i priču. Uvodi i vozilo koje igrači mogu koristiti za kretanje po svetu i skladištenje zaliha. Glavna kampanja se može igrati zajedno sa drugim igračem.

Klasičan RPG serijal kao jedan od najboljih u žanru. Kao deo Desert Rangersa, igrači se upuštaju u Kolorado da potraže podršku i brzo bivaju uključeni u misiju sa ciljem da uklone njegovo potomstvo. Od borbe sa odgovorom do brutalnog sveta punog mračnog humora i zastrašujućih prizora, Wasteland 3 je nezaobilazna igra za ljubitelje RPG-a i postapokaliptičkih fanova.

Gears of War Ultimate Edition

Originalni Gears of War je i dalje odličan, i savetujem da prvo igrate njega a ne 4 ili 5.. Ultimate Edition nam prikazuje kako se Marcus Fenix i Kilo odred bore sa Locust forces u svetu uništenom potražnjom za Imulzijom. Sistem omota i obnovljeni vizuelni elementi i dalje izdržavaju, a najveći trenuci i dalje isporučuju odličan osećaj. 

Igra je pucačina iz trećeg lica iz 2015. To je remasterirano izdanje video igrice Gears of War iz 2006. godine, prvog izdanja serije Gears of War. Razvijen od strane The Coalition i objavljen od strane Microsoft Studios, Ultimate Edition je zasnovan na izvornom kodu originalne igre. 

Metro Exodus

Metro serijal isporučuje fantastičnu pucačinu. 4A Games i Metro Exodusnam prikazuje Artyoma  i prijatelje kako odlaze izvan Moskovskog Metroa u veći svet u potrazi za drugim ljudima koristeći lokomotivu Aurora. Veća okruženja nalik otvorenom svetu, pravljenje u pokretu i neki prekrasni vidici čekaju vas na ovom jednogodišnjem putovanju, zajedno sa borbom koja čini seriju sjajnom.

Razvoj igre započeo je 2014. godine od strane tima od oko 150 ljudi sa sedištem u Kijevu i na Malti. Glavni cilj studija za Exodus bio je da kombinuje osnovne stubove igranja Metro serije sa elementima iz S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl iz 2007, koji daje prioritet novonastalom igranju i ima veliki prostor koji se može istražiti. Dok je tim eksperimentisao sa igrom otvorenog sveta, izbegavao je da uključi markere misije u igru kako bi olakšao igračima da istražuju prirodno. 4A je ponovo sarađivao sa Glukhovskim za priču i naraciju igre. Rečeno je da je priča o Exodusu ličnija, odričući se natprirodnih elemenata pronađenih u prethodnim igrama radi utemeljenije priče.

Death Stranding

Death Stranding baca mnogo na igrača, sve odjednom, i nikada ne odustaje. Nekima je igra neverovatno luda i stvara jedinstveni postapokaliptični identitet podstaknut uništenom lepotom Ujedinjenih gradova Amerike. Bez obzira da li imate posla sa nosačima koji žele da vam ukradu teret, pomažu drugim igračima u projektima društvenih radova, dopunjuju vaše robotske noge ili se bore protiv ogromnog BT-a svojom krvlju, Death Stranding je izvanredno iskustvo igranja.

Mad Max

Akciono-avanturistički naslov Avalanche Studios u otvorenom svetu kombinovao je borbu u vozilu sa originalnom pričom koja je videla Maksa u potrazi sa željom da povrati svoj automobil. Naoružani Magnum Opusom, igrači se upuštaju u pustoš, napadaju konvoje, sakupljaju delove, traže benzin i napadaju Uporišta. Čak i sa nekim sitnicama koje mogu da zasmetaju, ovo je možda definitivno iskustvo Mad Max-a, oluje prašine i sve ostalo.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41166
Role play igra sadrži duboku i zanimljivu priču, koristeći novi dinamički sistem dijal...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4779
PS4 Days Gone
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4762
PS4 Tom Clancy's The Division 2 Za igranje neophodna pretplata na Playstation N...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Korišćena
1.199 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4135
PS4 Mad Max
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50341
Progonjen naizgled nezaustavljivim Axeman-om i suočen sa najnovijim nastojanjem Ku...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50205
Izgubljena, sama i odvojena od porodice, mačka lutalica mora da razreši drevnu m...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

10.
Aug.
2023.
Nintendo
Mali, brkati vodoinstalater je tokom godina izbacio mnogo video igara, i čini se da su skoro sve odlične. Ipak, da li su neke best of the best?
03.
Aug.
2023.
Vesti/Najnovije
Uvek je dobro igrati MMO!
23.
Jun.
2023.
Vesti/Najnovije
 Uzmite peškir, malo zaštitnog faktora jer bez njega se ne ide napolje po ovoj vrućini i pripremite se da zajedno prošetamo najlep&...