Vesti/Najnovije
15.09.2023.

Starfield: The Artifact

Zbog čega je bitan

Pisali smo o tome kako Microsoft svesno odbacuje gomile novca jer izdaje Starfield kao XBOX ekskluzivu. Pisali smo o naporima timova Bethesde da ovu igru učini drugačijom od ostalih. 

sada je Bethesda konačno videla plodove svog rada izdavanjem Starfield, ekspanzivne svemirske RPG igre koja testira granice onoga što su igrači smatrali mogućim. Čitav univerzum se otvara igračima i nudi da ga istražuju kako god žele, kad god požele. Igrači mogu ili postati jaka dobra snaga  za mornaricu ili policiju, postati podmukli svemirski gusar, ili čak raditi na pronalaženju centra svih stvari u univerzumu. Ovo poslednje možda nije toliko opciono i zavisi od igrača, ali služi kao jedna od najvećih i najvažnijih misterija igre Starfild.

Sve u Starfildu počinje kada fanovi otkriju svoj prvi "Artefakt," koji nastavlja da ih izlaže nizu jarkih svetla i zvukova. Nakon pridruživanja Constellation, pronalaženje ovih artefakata uskoro postaje glavni cilj igre. Dok mala grupa istraživača želi da pronađe istinu, oni i igrač dobijaju nešto više nego što su očekivali, i ubrzo saznaju da ove informacije dolaze sa ogromnim komplikacijama i problemima. A kako bi drugačije?

Na samom početku igre Starfield, Artefakti su uglavnom poznati kao čudne stene koje igrač mora da pronađe tokom mnogih početnih zadataka u igri, pre svega prepoznati po njihovom čudnom gravitacionom privlačenju koje se obično pojavljuje kao anomalija na skenerima. Ovi artefakti mogu da variraju od dosadnih poput posete maloj planeti sa vrlo malo pretnji, do igranja tako ključne uloge u priči da će igrači morati da se obračunaju sa najuspešnijim ljudima u Neonskom gradu da bi se dočepali jednog .

Međutim, postoji poseban razlog zašto se neki od artefakata ne nalaze na određenim lokacijama. Oni su zapravo nasumično raspoređeni sa svakim igranjem, a isto važi i za hramove moći koji se na kraju koriste da lociraju. Ovo je zbog činjenice da svaki put kada neko prođe kroz Starfield, smatra se da je to potpuno drugačiji univerzum sa razlikama sve do lokacija Artefakta.

Kada igrač dobije dovoljno artefakata, naići će na radoznalu frakciju zvanu Starborn koji prete igraču da se ne približava istini. Ako igrači nastave da skupljaju predmete, a na kraju će morati ako žele nešto da rade osim mnogih sporednih zadataka Starfilda, oni će shvatiti da Artefakti pripadaju Armilari i da je astrološki alat koji otkriva lokaciju "Jedinstva."

Jedinstvo je opisano kao centar kosmosa, i kada igrači uđu unutra, oni će ući u potpuno novi univerzum, a takođe će ponovo pokrenuti igru u Starfield. Međutim, do trenutka kada fanovi budu u mogućnosti da iskuse ovaj jedinstveni preokret na New Game Plus, oni su sasvim svesni da Artefakti nisu igračke sa kojima se treba igrati, već upravo ono što je možda dovelo do toga da neki njihovi saputnici, kao i sama Zemlja, budu uništeni pred njihovom moći. Na kraju svakog igranja, igrač će zavisiti koliko puta želi da ponovo iskusi igru u potpuno novom univerzumu, pri čemu promene postaju sve očiglednije kako se broj igranja povećava.

Da li ovo ima neke mračnije konotacije, ostaje da se vidi, verovatno u predstojećoj ekspanziji priče, Shattered Space.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50381
Avatar: Frontiers of Pandora™ je akciona-avanturistička igra iz prvog lica sme&sc...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.499,00 RSD
Ušteda 5%
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999,00 RSD
9.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Starfield je prvi novi univerzum od Bethesda Game Studios, nagrađivanih kreatora T...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Grad Redfall je pod opsadom legije vampira koji su odvojili ostrvo od spoljašnje...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Ušteda 35%
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999,00 RSD
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2320
​​​​​​Starfield je prvi novi univerzum od Bethesda Game Studios, nagrađivanih krea...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
37.499,00 RSD
Vrsta
Nova
37.499 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

29.
Aug.
2023.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani Starfield se bliži objavljivanju, a postoji mnogo osnovnih funkcija koje obožavaoci treba da znaju pre njegovog ulaznog lansiranja.
17.
Jul.
2023.
Vesti/Najnovije
Svaki rat ima svoju kolateralnu štetu. Ovoga puta, u ratu giganta konzola pate PlayStation igrači i Starfield. Šteta se meri desetinama miliona komada!
16.
Jul.
2023.
Vesti/Najnovije
Muzički RPG Stray Gods je pomerio datum izlaska, i čini se da je glavni krivac za to Todd Howard.