Vesti/Najnovije
28.02.2024.
Autor: Danica Manojlović

Hack And Slash igre koje morate igrati!

Svi smo mi nekada bili početnici

Akcione igre su jedan od najuspešnijih žanrova u gejming idustriji! Ove igre omogućavaju igračima da poraze neprijatelje i bore se sa bosovima do mile volje. Hack-and-slash igre pružaju zapanjujuće akcije i daju igračima adekvatnu moć dok seku svoj put kroz beskrajne gomile čudovišta. Često su ove igre praćene neverovatnim pričama o jedinstvenim likovima koji pomažu igricama da se izdvoje od ostalih.

Evo nekih od najboljih hack-and-slash igara svih vremena koje preporučujemo novajlijama u ovom žanru.

Hyrule Warriors

Hyrule Warriors je spinoff iz Dinasty Warriors koji sadrži likove iz različitih igara iz serije The Legend of Zelda. Igra se najbolje može doživeti kroz remaster za Switch jer dodaje mnogo likova i dodataka.

Igrači mogu da idu u bitku kao Link, Tetra, Tingle, Kralj crvenih lavova, Impa i mnogi drugi (Link, Tetra, Tingle, The King of Red Lions, Impa). Njegov nastavak, Hyrule Warriors: Age of Calamity, takođe je dobar ali se fokusira samo na likove iz The Legend of Zelda: Breath of the Wild, tako da nije tako visoko na listi obožavalaca.

Predlažemo Vam da pronađite kolegu koji takođe obožava Zeldu i udružite se u ovom hack-and-slash savršenstvu!

 

Persona 5 Strikers

Persona 5 Strikers je definitivno najbolja igra koju je Omega Force, odgovorna za Dinasty Warriors i njene spinoffe, ikada napravila. To je zbog toga što izgleda kao pravi nastavak originalnog materijala zahvaljujući Persona timu u Atlusu koji je pomagao.

Igra se odvija tokom leta i Fantomski lopovi Phantom Thieves se nalaze u još jednoj avanturi u Palati uma Mind Palace. Igra je sada zasnovana na akciji, ali prizivanje Persone i magija i dalje dolaze u strategiju bitke.

Jedina mana je što ne nudi co-op, za razliku od većine Omega Force igara.

 

Kingdom Hearts

Definitivno jedna od najboljih zbog najluđeg krosovera koji se ikada dogodio u video igrama i to nije bilo jednokratno iskustvo. Ko bi pretpostavio da se Final Fantasy može mešati sa Diznijevim likovima poput Simbe ili Goofija?

Rane igre u seriji bi se mogle nazvati Push Square to Vin. Bilo je tu mnogo magije, prizivanja i drugih veština, ali sve je to bilo sekundarno u odnosu na  Kayblade akciju. To ne znači da je prva Kingdom Hearts bila bez ideje, ali nedostaje mu finoća borbe koja se nalazi u kasnijim igrama kao što je Kingdom Hearts 3. To je i dalje magično iskustvo i ko ovo n ije igrao, vreme je da to uradi. Čim pre!

 

Devil May Cry 5

Popularna franšiza koja prati Dantea, lovca na đavole, ponovo se pojavila, vraćajući voljene likove za peti deo serije Devil May Cry.

Neron, Dante i Vergil se vraćaju na velika vrata i ponovo se upuštaju u borbu sa pretnjom koja doosi kraj sveta dok demoni napadaju grad i prete da pregaze ceo svet. Neron stiže da radi sa njegovim novim partnerom, Nikom, i oni i Dante preuzimaju pretnju na dva fronta. Međutim, u senci vrebaju ostaci Vergilija, koji je ponovo napustio svoju ljudskost.

Devil May Cry 5 ima neverovatnu borbu koja se nadovezuje na prethodne igre, ali povećava količinu kreativnosti koja je dostupna igraču.

 

Diablo 4

Diablo serijal bi se mogao kategorisati u mnogo žanrova, ali ovaj hack and slash se čini najprikladnijim. Nisu u potpunosti 3D jer se igranje doživljava iz perspektive odozgo nadole, za razliku od većine ovih drugih naslova. Ipak, hack-and-slash vibracija je živa u njima, posebno sa najnovijom verzijom Diablo 4.

U četvorci je pripovedanje bolje, časovi igranja su prefinjeniji, a sezonska ažuriranja su za sada zanimljiva. To je igra sa kojom treba da počnemo u seriji i verovatno će ostati definitivni hack-and-slash rooter RPG u godinama koje dolaze.

 

God Of War

Priča o Kratosu  God Of War obuhvata osam igara ispunjenih besom, tragedijom i puno akcije koja muči igrača.

Proklet nakon smrti svoje porodice, Kratos se sam bori protiv nekih od najmoćnijih bogova na nebu radi osvete. Ovo putovanje ga vodi u nebesa iznad i pakao dole, jer njegov bes nema granice. Jedan za drugim, igrači moraju da izbore svoj put kroz horde zveri i bogova, a još više u nedavnoj liniji igara gde se Kratos nalazi u novoj paradigmi sa bogovima nordijske mitologije koji se suočavaju licem u lice sa samim Torom.

Ovo je naš predlog za početak. Ukoliko ste veteran u ovom žanru, koje igre bi vi preporučili početnicima?

 

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4566
PS4 Devil May Cry HD Collection
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4344
PS4 Kingdom Hearts HD 2.8 - Final Chapter Prologue - Limited Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.599,00 RSD
Vrsta
Nova
2.599 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50305
Beskrajna bitka između rajskih nebesa i pakla besni i dalje dok haos preti da...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50202
Nastavak God of War 2018 je stigao, God of War Ragnarok u prodaji za PS5 konzole. Prid...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Ušteda 40%
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999,00 RSD
5.999 ,00 RSD
Korišćena
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridružite se Jokeru, Ryuji-u, Morgani i uzvratite udarac korupcij koja zahvata gradove...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Hyrule Warriors - Definitive Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
4.499 ,00 RSD

Slični članci

23.
Dec.
2023.
Vesti/Najnovije
Igre su uvek pristupačan oblik zabave za bekstvo, a kada spojimo i stavimo sve žanrove na jedno mesto, RPG je nepobediv kada je u pitanju distanciranje ...
19.
Dec.
2023.
Vesti/Najnovije
Video igre ne gube na popularnosti, a pojedini žanrovi ostaju populatni među svim generacijama. Koje su zvanično igre sa najboljim ocenama u grupi AKCIONE ig...
30.
Nov.
2023.
Focus on
STRAY nije jedina životinja, kao ni guska koje su stekle popularnost u video igrama. Iako u većini nisu glavni likovi, sigurno je da su bitni i da imaju svoj...