Vesti/Najnovije
04.05.2021.

Dok se dvoje bore, treći je na dobitku - SONY varijanta

Suđenje između Apple i Epic otkriva još neke poslovne poteze

Jedno je kada nešto nagađamo ili jednostavno pomislimo i ne opterećujemo se time. Nekako je drugačije kada neke naše navike postanu deo statistike i sudskih sporova. 

Sećate se 2018. godine i frke sa igačima Fortnite? 

Negodovanje igrača je naizgled nateralo Sony da konačno podrži cross play igru na PlayStationu 4. Do svog velikog pomaka sa igrom Fortnite, Sony je više puta pokazao da ne podržava crossplay za druge igre poput Minecraft ili Rocket League. Sada smo dobili uvid u dokument iz parnice Epic Games protiv Apple koji nam pokazuje kako su Epic i Sony pregovarali. Sony je konačno omogućio igranje na više platformi i počeo da naplaćuje programerima na osnovu toga koliko je njihova igra zaradila na drugim platformama. U dokumentu kompanije Sony iz 2019. godine pod nazivom „Udeo prihoda na više platformi“, Sony je izložio politiku plaćanja autorskih prava za igre koje zarađuju značajan deo svog novca na platformama koje nisu PS4.  Ako je proporcija udela u PSN-u podeljena udelom u PS4 igranja za naslov manja od, 85 u bilo kom mesecu, partner će platiti SIE-u honorar da nadoknadi smanjenje prihoda. Suština je u tome da Sony želi da obezbedi da PlayStation igrači ne beže od trošenja novca negde drugde, a da se i dalje oslanjaju na Sony servere i infrastrukturu. Sony ima i primer koji prikazuje grafikon o funkcionisanju plaćanja autorskih prava. Vidi se kako igra koja zarađuje milion dolara u jednom mesecu na svim platformama ne bi Sony-ju dugovala naknadu za crossplay ako 900.000 dolara od tog ukupnog broja dođe iz PSN-a, dok je 95% ukupne baze igrača bilo na Sony platformi. Udeo u prihodu PSN-a iznosi 90% iznad Sony praga od 85%, što znači da se ne duguje za autorska prava.

Izvor internet

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50056
Nova zvanična Formula 1 igra, koja prati sezonu 2021. Sadrži nove staze, kao &scaron...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50045
Ratchet i Clank putuju u drugu dimenziju Nove moći, novo oružje i alatke Veliki bro...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD

Slični članci

04.
May.
2021.
Vesti/Najnovije
Pokloni su privukli mnogo novih korisnika ali na žalost, oni nisu ništa dodatno kupovali.
20.
Mar.
2021.
E Sport
Sony Interactive Entertainment i nova esports organizacija RTS zajednički su kupili Evolution Championship Series, jedan od najstarijih turnira posvećen tuča...
17.
Mar.
2021.
Playstation
Od 25. marta preuzmite besplatne indie igre i PS VR igre.