XBOX
08.11.2023.

Microsoft je objavio novo AI partnerstvo za Xbox

Budućnost iz filmova preko video igara

Microsoft je otkrio novo partnerstvo sa Inworld AI koje ima za cilj unapređenje mogućnosti Xbox-a.

Dosta je testova o AI na blogu pa podsećamo na

AI laže, Glumci iz video igara protiv AI, Dobre i loše strane AI učenja...

Ova saradnja će trajati nekoliko godina i predstaviće niz alata sa funkcijama vođenim veštačkom inteligencijom dizajniranim da pomognu programerima igara. Značajan među ovim alatima je "AI dizajn kopilot" sistem, koji će Microsoftovim Xbox programerima obezbediti sredstva za kreiranje složenih skripti, dijaloga za grananje i još mnogo toga.  

Kompletna XBOX ponuda OVDE .

Uvođenje veštačke inteligencije u industriju igara bilo je transformativno. AI tehnologije menjaju razvoj igara, čineći ga bržim, impresivnijim i sve inteligentnijim. Ovi sistemi mogu da kreiraju realistične virtuelne svetove, generišu realistične likove, pa čak i da prilagode igru u realnom vremenu kako bi odgovarali veštinama i preferencijama igrača.

Treba podsetiti da je u martu jedan programer iskoristio mogućnosti OpenAI ChatGPT-4 da napravi celu video igru u roku od jednog minuta! Zamislite to kao idealan primer potencijala ove tehnologije.

Naravno, Microsoft je dobro upućen u AI tehnologiju, nudeći niz proizvoda kao što su Azure AI, Copilot za Microsoft 365, Microsoft Securitz Copilot i još mnogo toga.

U značajnoj ekspanziji svojih inicijativa AI, novo partnerstvo je predstavljeno 6. novembra, gde su Xbox i Inworld započeli višegodišnju saradnju na razvoju AI alata za razvoj igara. Haiyan Zhang, generalni direktor Gaming AI u Xbox-u, izrazio je cilj da olakša razvoj igara i pomeri granice igranja. Ona je dalje dodala da je cilj da kreatorima igara ponudi pristupačne i inovativne AI alate za pravljenje dijaloga, priča i zadataka, rekavši da "sa boljim alatima, kreatori mogu da naprave još izvanrednije igre."

Iako krajnji ishod ovog partnerstva tek treba da vidimo, on naglašava sve veći interes ovog tehnološkog giganta za ulaganje u kompanije sa veštačkom inteligencijom. Microsoft je 2021. godine kupio kompaniju sa veštačkom inteligencijom Nuance Communications, vodeću softversku tehnološku korporaciju specijalizovanu za prepoznavanje govora i veštačku inteligenciju, u ugovoru koji je u to vreme bio druga po veličini akvizicija kompanije, sa cenom od 19,7 milijardi dolara. Pored toga, Microsoft je takođe dospeo na naslovne strane ranije ove godine prikazujući AI tehnologiju koja omogućava igračima da kontrolišu Minecraft bez potrebe za ručnim kretanjem likova.

A možda da malo povuku ručnu?

Šta Vi mislite o AI?

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO1037
Pridruži se Let’s Sing 2024 Fest-u, vrhunskom izazovu za sve solo umetnike i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Xbox Series S, najmanja, najslađa Xbox konzolu ikada. Iskusite brzinu i performans...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49.999,00 RSD
Vrsta
Nova
49.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dizajn i udobnost PDP Afterglow kontrolera za Xbox konzole savršen je za celodne...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dizajn i udobnost PDP Rematch kontrolera za Xbox konzole konzole savršen je za c...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.499,00 RSD
Vrsta
Nova
5.499 ,00 RSD

Slični članci

17.
Jul.
2023.
Vesti/Najnovije
Svaki rat ima svoju kolateralnu štetu. Ovoga puta, u ratu giganta konzola pate PlayStation igrači i Starfield. Šteta se meri desetinama miliona komada!
23.
Jun.
2022.
XBOX
Microsoft je potvrdio da će igrači na Xbox Cloud Gaming dobiti mogućnost da kontolišu igranje preko tastature ili miša.
14.
Jun.
2022.
Vesti/Najnovije
Željno očekivani Xbox i Bethesda Games Showcase za 2022. je pružio  fanovima mnoštvo ažuriranja, najava i otkrića za predstojeće naslov...