Nintendo
06.11.2023.
Autor: Danica Manojlović

Najbolje Nintendo igre za devojčice ispod 10 godina

Ima dobrih ali ima i odličnih Nintendo igara za devojčice, na vama je da izaberete.

Bilo da Vam je ćerka dovoljno porasla da ima svoju biblioteku igara a igra na Vašoj konzoli, ili ste rešili da joj kupite Nintendo Switch i možda predivne roze joy-con kontrolere, kao roditelj ili staratelj, pitate se koje vrste igara da joj nabavite. 

Sa ponudom koja se stalno proširuje jer Nintendo sve više radi na novim naslovima, može biti teško ne samo tražiti određene igre, već i otkriti koje su prikladne za taj uzrast. Takođe, ne želite da se zaglavite sa igrama koje nisu vredne vašeg novca i vremena vašeg deteta. Ukoliko tražite neke nove Nintendo Switch igre pogledajte ovu listu.

Možete da proverite i besplatne demonstracije mnogih Nintendo naslova na eShop-u ili youtube Nintendo kanalu, da vidite da li vaše dete uživa u njima.

Koliko je bitno odabrati prave igre i likove u odnosu na uzrast, pričitajte u nekim od naših prethodnih tekstova.

Simpatični dečiji protagonisti u video igrama

Najbolje video igre za decu

Evo mog predloga najboljih Nintendo Switch igara za devojčice mlađe od 10 godina.

Animal Crossing New Horizon

Dosta sam pisala o ovoj igri ali samo da Vas podsetimo na ove tekstove

15 razloga da zaigrate ACNH

Kako ACNH pomaže u borbi protiv ADHD i ansioznosti

Ako tražite igru za svoju decu bez ikakvog sadržaja vezanog za odrasle, onda je Animal Crossing: New Horizons definitivno pravi izbor. Sama igra podstiče igrače da se sprijatelje sa svojim susedima i omogućava im skoro potpunu kontrolu nad sopstvenim ostrvom. Mogućnost ukrašavanja kako god žele je odličan način da iskažu svoju kreativnost i roditelji mogu čak da svrate da posete ostrvo ili pošalju poklone koristeći drugi nalog na Switch-u ako to žele.

Takođe, igra je puna informacija o bubama, ribama i fosilima, što je čini odličnim načinom da deca uče o prirodi. Tu su i muzeji, umetnost i konstantna sezonska dešavanja. Ovo je igra koja im nikada neće dosaditi.

Proverite šta sve od Animal Crossing gadgeta ima u ponudi koji ovu igru mogu da učine zanimljivom.

 

Stardew Valley

Stardew Valley ima mnogo toga za igranje i uživanje!

To je jednostavna igra o proširenju nečije farme, ali ima toliko toga da se uradi sa tom jednom premisom. Možete nabaviti svoje kućne ljubimce, graditi porodice i uzgajati više useva svakog dana.  

Stardew Valley je jedna od najboljih simulacionih igara na tržištu. Dostupan je ljudima svih uzrasta i nije tako teško razumeti kako se igra.

Može da se igra i sa više igrača pa je moguće istraživati farme sa više ljudi, što će zanimljivo i interesantno ako devojčica ima svoje prijatelje koji taokđe imaju Switch konzolu.

Ova igra spada u jeftinije Nintendo naslove pa je topla preporuka i za poklon.

 

Mario Kart 8 Deluxe

Igra o kojoj se takođe dosta pisalo na ovom blogu ali želim da Vas podsetim na tekst Konzola ili PC.

Ovo je igra sa kojom nikada nećete pogrešiti. Igraju je svi bez obzira na godine, pol, interesovanja...

Dobro napravljena i zabavna igra kartinga sa širokim izborom prepoznatljivih likova uz koje će se svi sigurno dobro zabaviti.  Deluxe verzija Mario Kart igre dolazi sa ažuriranim režimom borbe koji sadrži prilagođene kurseve, kao i nove likove iz Super Marija, kao recimo Splatoon.

Mario Kart 8 Deluxe takođe ima funkcije automatskog ubrzanja i automatskog okretanja koje pomažu početnicima da nauče kako da igraju igru. Ovo garantuje da nijedan mladi trkač neće biti ostavljen, što ovu igru čini jednom od najboljih u sistemu.

Definitivno je ovo najpristupačnija karting vožnja.

 

Splatoon 2

Igru Splatoon i lude likove sam spomenula i u opisu Mario Kart 8 Deluxe. 

Splatoon 2 okuplja ogromnu zajednicu, šarene vizuelne elemente i zabavnu premisu bez žrtvovanja igre. Postoji potpuni režim za jednog igrača kroz koji igrači mogu da prođu, kao i onlajn takmičarski multiplayer i kooperativni režim Salmon Run. Sa kontrolama nagiba koje olakšavaju nišanjenje, Splatoon 2 je otvoren i za mlade i za starije igrače.  

Možete čak i da kupite Octo Expansion da dodate još više sadržaja igri ako se vaša devojčica jako zabavlja. Imajte na umu da će za igranje onlajn igara biti potrebno Nintendo Switch Online članstvo. 

Postoji i Splatoon 3 ali on je više za starije devojčice. Više o toj igri možete pročitati u tekstovima

Splatoon 3 - Koliko je dugačak story mode

Splatoon 3 . Kako postovati slike

Splatoon 3 - Callie i marie značke

 

The Legend of Zelda - Link's Awakening

Jedna i jedina Zelda!

Toliko je igara sa Zeldom ali nisu sve jednake težine. Dosta smo pisali o najinteresantnijim momentima u igri, ali Vam preporučujem da prvo pročitate tekst Sve Legend of Zelda igre.

Sigurna sam da će  The Legend of Zelda: Breath of the Wild ili Tears of kingdom verovatno biti previše izazovne za većinu desetogodišnjaka, dok Link's Awakening ne bi trebalo da bude previše težak. Njegov umetnički stil će biti privlačan većini dece i iako to nikako nije laka igra, definitivno nije ni preterano komplikovana.  

Od svih Linkovih avantura, teško je smisliti neku koja je prikladnija za decu od ove. Marin, koja umesto princeze Zelde služi kao glavna ženska uloga u igrici, predstavlja snažan ženski uzor i takođe će pomoći da se mlađi igrači nauče nešto o vrednosti ljubavi i prijateljstva tokom cele igre.

Celokupnu ponudu Zelda igara i gadgeta možete pogledati klikom na ovaj LINK.

 

Celeste

Celeste je igra koja će možda nekima biti upitna u odnosu na godine o kojima pišem u ovom tekstu. 

U suštini, Celeste se bavi nekim mračnim i depresivnim temama, ali kada se uzme u obzir u potpunosti, to je zabavan i kreativan platformer koji nudi pozitivan ženski uzor za mlade devojke, i izgleda odlično. Takođe, Celeste pruža pristojnu količinu izazova i odličan je način da se deca upoznaju sa žanrom platforme.

Činjenica da se bavi pitanjem depresije može biti zabrinjavajuće za neke roditelje, ali ova igra to čini na način koji podstiče na razmišljanje i odnosi na relacije koji bi čak i mala deca trebalo da razumeju.

Odigrajte i Vi sa njima.

 

Minecraft

Postoji li neko da nije čuo za igru Minecraft? Igra prodata u preko 300 miliona primeraka, sa bezbroj interesantnih činjenica.

Ukoliko do sada Vaša devojčica nije igrala ovu igu, sigurna sam da će joj se dopasti. Minecraft je jedna od najpopularnijih igara ikada napravljenih i izuzetno je popularna među decom. Stavlja igrače u jedinstven sandbox i samo je nebo granica. Igrači mogu kreirati šta god požele jednostavnim odlaganjem blokova i ređanjem u oblike.  

To je vrsta igre koja podstiče čistu kreativnost i koja će učiniti da mala deca uživaju u svakom minutu. Uz svaku mapu različitu od prethodne, podršku za više igrača i milione mogućnosti, Minecraft bi mogao da zadrži pažnju vaše devojčice i da je igra dugo vremena.

 

Kirby Star Allies

Kirby je neverovatno sladak i specifičan junak!

Kirby je slatka ružičasta lopta koju skoro svi obožavaju. Njegovo nasmejano lice i zvezdani izgled posebno su privlačni mlađim igračima. Neobičan platformer je slatka i ljupka alternativa Super Mariju i podjednako je prijatan za igranje. Braća i sestre se takođe mogu pridružiti sa opcijom za više igrača, što znači manje svađa oko kontrolera.  

Igra je namenjena mladoj publici i kao takva ima opciju da je njena težina podesiva u skladu sa tim. Kirby Star Allies će omogućiti mladim igračima da se uključe u priču igre, a da ih ne frustrira ništa.

 

Super Mario Party

Super Mario Party je zabava sam po sebi!

To je igra sa više igara.

Igrači se kreću po velikoj igri na ploči, suočavajući se sa protivnicima u nizu mini-igara na putu. Na tabli postoje i posebna polja koja imaju različite posledice kada se slete na njih.  Različiti načini igre nude određenu raznolikost i lokalna zajednička igra omogućava 2 igrača na jednom Switch-u i do 4 igrača da se takmiče bežično preko 2 konzole.

Ova franšiza je odavno popularna i pogodna je za sve uzraste jer je igre lako naučiti, iako ih je ponekad teško savladati.

 

Super Mario Bros. Wonder

Super Mario Bros. Wonder je Najnoviji Mario naslov koji dobija najbolje ocene ove godine i bezbroj komplimenata, nalazi se na svim listama preporuka za igranje za decu od 5 godina i više.

Pisali smo na blogu o ovoj igri dosta u poslednje vreme ali preporučujemo da pročitate tekstove 

Zbog čega treba zaigrati Super Mario Bros Wonder i Šta posle glavne priče u Super Mario Bros Wonder .

Ocene koje igra dobija su neverovatne pa preporučujem da zaigrate zajedno sa svojim detetom. Svaki svet ima više nivoa, izazova i dodatnih lokacija. Zloće su nam poznate ali borbe nikada interesantnije. I da, u Flower Kingdom ćete naići na cveće koje priča i ono će Vam nešto reći kada pored njega prođete. Biće tu svega, naravno zabavnog, a zabavnije će moža biti i ako mu promenite jezik kojim govore, jer imate tu opciju. 

Osnova priče je, kako i mora, stara. Samo je ovoga puta Princeza slobodna. Nije kidnapovana već je susedni Flower Kingdom u velikom problemu. Bowser kao i uvek izaziva probleme a na Mariju i njegovom timu je da pomognu svojim cvetićima u komšiluku. Već smo napomenuli da imate veliki i šarenolik izbor likova pa možete igrati kao Mario, Luiđi, princeza Peach, Daisy, Yoshi, Nabbit, Toad 1, Toad 2...

 

Nintendo ima mnogo igara. Ova kompanija svakoga meseca izbaci par hitova i definitivno ima za svakoga naslov koji će igrati sa uživanjem.

Kao i uvek, samo napominjem da dobro obratite pažnju na PEGI oznaku ka pakovanju i kupite igru koja je namenjena uzrastu vašeg deteta.

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Hero izdanje sadrži Hero Cape, dva skina za igrača, ljubimca pile i dve ekspanzije: Jun...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD
Vrsta
Nova
4.499 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Izgradite zajednicu ispočetka na opustošenom ostrvu prepunom mogućnosti • ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Splatoon 2
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Ušteda 18%
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499,00 RSD
6.999 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Jurcaj kroz Mushroom Kingdom trkačke staze — pod vodom, na nebu i naopačke preko ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gamepad Joy-Con Pair Neon Green/Pink Nintendo Switch
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
12.999,00 RSD
Vrsta
Nova
12.999 ,00 RSD

Slični članci

21.
Aug.
2023.
Ova mama je gejmer
Bilo da se takmičite u trkama, rešavate zagonetke ili istražujete nove svetove, ove igre će sigurno uneti smeh i radost u vaše letnje dane. Pri...
24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
22.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika ponekad može biti dosadan predmet za učenje, pa zašto ne biste iskoristili jednu od ovih matematičkih računarskih igara da zadržite interes...