E Sport

Organizacija koja se bavi analiziranjem statistika je otkrila koliko svetske zemlje učestvuju u ukupnoj bazi igrača CS:GO-a. Oni su skupili podatke na osnovu uzorka od 7 miliona igrača koji su tražili partije, tako da bi realni brojevi verovatno izgledali malo drugačije.
Detaljnije
Da li ste ikada pokušali da uništite protivničku kulu pre početka vaše Dota 2 partije? Nije previše teško.
Detaljnije
Igrači poznatog fudbalskog kluba iz Mančestera su danas viđeni na treningu kako nose dresove na kojima se nalazi i grb poznate esports organizacije – Faze Clan.
Detaljnije
Esports je prethodne decenije počeo da se razvija munjevitom brzinom. Iako na njega gledamo kao na sport budućnosti, valjano je osvrnuti se na njegovu bogatu istoriju i setiti se svih tih nezaboravnih momenata. Zato smo odlučili da vam spremimo jedan mali vremeplov, i odvedemo vas u daleku (ili blisku) prošlost esporta. Bili to rođendani profesionalnih igrača, datumi velikih turniri, ili stari gejmplej patch-evi...
Detaljnije
Kako bi napravili veliku promociju novog Battlegrounds peča, gde su nam se pridružili Quilboari, Blizzard je odlučio da organizuje Battlegrounds Brawl turnir na kojem će se 16 takmičara boriti za nagradni fond od $100,000. 
Detaljnije
Dugoiščekivani League of Legends anime, Arcane, koji je najavljen još krajem 2019. godine je konačno dobio datum izlaska!
Detaljnije
U nedelju, 25. aprila, u organizaciji SESE, Srpskog Saveza E-sporta, zvanično su otvorene nacionalne kvalifikacije za 13. IeSF Svetski esports šampionat čiji je domaćin Eilat, egzotični primorski grad u Izraelu. Vrata takmičenja otvorila je igra efootball PES21 kada su odigrani svi mečevi prvog kvalifikacionog turnira, uživo na Youtube kanalu.
Detaljnije
Riot Games je danas objavio zvaničnu „himnu“ za ovogodišnji Mid Season League of Legends Invitational pod naslovom ”Starts Right Here” na kojoj su radili poznati muzičar Keni Mejson i bend Foreign Air.
Detaljnije
U danu ispunjenom najboljim PES21 mečevima, Srbija je dobila pobednika prvih IeSF kvalifikacija, Đorđa ”Djole95” Milićevića, koji je od početka do kraja pokazao vrhunski kvalitet, koji mu je omogućio da se plasira u veliko finale koje će se održati kasnije ove godine.
Detaljnije
Sam update dolazi već za par dana, tačnije 27. aprila.
Detaljnije
Jedan od najboljih i najuspešnijih Counter Strike igrača svih vremena, Nikolaj ”device” Rec, je od danas i zvanično predstavljen kao novi igrač švedske organizacija Ninjas in Pyjamas!
Detaljnije
Produkcijska kuća, Relog Media, koja je u vlasništvu Arena Sporta, je ovih dana najavila pravi spektakl za sve ljubitelje sporta budućnosti, koji će se održati početkom 2022. godine u Beogradu.
Detaljnije
Valve je konačno odlučio da promeni svoja pravila u vezi sa VAC banovima, zbog čega je veliki broj CS:GO profesionalaca konačno dobio dozvolu da se takmiči na njihovim turnirima, što znači da je juče bio veliki dan u njihovim karijerama.
Detaljnije
Dokumentarac ”Free-To-Play”, koji je izašao 2014. godine i koji nam prikazuje kako je izgledao prvi esports turnir sa milionskim nagradnim fodnom, sada možete odgledati na strimig platformi Netflix.
Detaljnije
Možda će srpska fudbalska reprezentacija propustiti Evropsko prvenstvo ove godine, ali E-selekcija Fudbalskog saveza Srbije neće, pošto su Stefan ”Kepa” Slavković i Marko ”Roksa” Roksić sinoć sa tri pobede i jednim porazom obezbedili učešće na najvećem PES takmičenju u Evropi.
Detaljnije
OG je pre nekoliko sati na svom zvaničnom twitter nalogu objavio da se dupli TI šampion Ana vratio svojoj staroj Dota 2 ekipi.
Detaljnije
Nakon višenedeljne potrage za novim igračem, OG je konačno pronašao ono što je želeo i to u vidu Šahara ”FlameZ” Šušan, sedamnaestogodišnjeg Izraelca koji se proslavio igrajući za Endpoint.
Detaljnije
Nedavno sam na Twtich-u slučajno naleteo na kanal Moussytv, gde jedan momak igra Hearthstone Battlegrounds, igru koju inače volim da pratim i igram. Ubrzo sam shvatio da se radi o jednom veoma dobrom igraču, ali ono što je meni bilo još interesantnije, je to što momak dolazi iz Srbije.
Detaljnije
Komisija za integritet esporta (ESIC) je zvanično potvrdila da se njihovoj višemesečnoj istrazi o nameštanju CS:GO mečeva u Severnoj Americi pridružio i Federalni istražni biro (FBI).
Detaljnije
Ovog vikenda smo imali prilike da uživamo u finalu EBL-a, najjače domaće League of Legends lige, u kojem je ŠAIM SE SuppUp osvojio treću uzastopnu titulu savladavši Z10 ESHARK sa 3-1.
Detaljnije